moj pogled na zivot

Zivot se svodi na dve kategorije: DA ili NE odnosno 1 ili 0.Binarno.

Svi smo mi, uopsteno gledano, isti. Ne isti isti,nego po tome sto smo svi po rodjenju “dobili” “knjigu” sa naslovima, a na nama je da li ce se ispod naslova upisati DA ili NE, 1 ili 0.

Na primer: evo nekih naslova iz moje “knjige” a vi proverite ima li ih i u vasoj “knjigi” 🙂

rodjen (gde je normalno upisano DA (1) inace ne bi smo se ovde sreli 🙂
docekao prvi rodjendan
docekao n-ti rodjendan
Bilo u kom momentu, kad se ispod jednog od ovih naslova pojavi NE ili 0 (sto podrazumeva da nismo uspeli da damo odgovor na to iz “opravdanog” razloga), to znaci da je nase gostovanje u zivotu i na ovom svetu, zavrseno. Ono kao… Hvala na poseti, vidimo se na sveti nikada…

Pa onda recimo, naslovi o obrazovanju (da ne idemo oma na delikatne teme 😉 gde su opet svi naslovi kod mene identicni sa naslovima kod vas):

  • osnovna skola
  • srednja skola
  • fakultet
  • magistarski
  • doktorat
    U zavisnosti od jedinica i nula ispod tih naslova, zivotna “knjiga” (koja je vrlo pametna i funkcionise kao AI program jos pre nego sto smo mi kao civilizacija stasali do pojma AI ili ti na srpskom “Vestacka Inteligencija”), skace na odgovarajuce naslove koji su povezani sa stepenom obrazovanja.

I tako redom. Opet da napomenem, moji naslovi su istovetni kao i vasi, jer mi smo svi dobili kopije jedne te iste “Knjige zivota” kad smo skliznuli u ovaj zivot i u ovaj svet, pa ih mi, individualno, “popunjavamo”.

Zakljucak: mi JESMO isti, bez obzira na poreklo, rasu, obrazovanje. Ono sto nas deli su te nekakve drustvene norme postavljene od strane ljudi da bi se uveo kakav takav red u zivot koji je, ako cemo pravo, prilicno haotican. Ali, te drustvene norme su nesto sto je u mnogim slucajevima vrlo diskutabilno, pa cemo o tome sledecom nekom prilikom…

Sve je dakle, u nasim zivotima 1 ili 0 (DA ili NE). Stanje “MOZDA” u zivotu ne postoji. To smo mi izmislili da bi olaksali sebi pri donosenju manje vise teskih odluka, koje neminovno zavrsavaju sa 1 ili 0 odnosno DA ili NE. Stanje ‘MOZDA” vec spada u filozofiju. A filozofija sama po sebi bas i nema neke veze sa stvarnim zivotom. O filozofiji, filozofima neki drugi put.

ajd u zdravlje

ja

One comment

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.